loading
Sensiball VR Resmi sitesine erişim sağlıyorsunuz

Futbolda Görüş Gücü ve Karar Verme Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

blog images

 

“SAHADA GÖRÜŞÜNÜZÜ VE KARAR VERMEYİ GELİŞTİRMENİN ANAHTARI TARAMADIR.”

 

 

Futbolda antrene etmediğiniz en önemli iki yetenek : Görüş ve Karar verme

 

Teknik kapasitenizi arttırabilmek için haftada kaç saatinizi harcıyorsunuz? Top sürmenizi, pas yeteneğinizi, şutunuzu geliştirmek için? Genelde herkes teknik kapasitesini arttırmaya odaklanır. Profesyonel bir futbolcu olmak istiyorsanız bu becerilerin hepsi çok önemli olsa da, oyununuzda daha fazla kullandığınız ve neredeyse hiç uygulamadığınız başka beceriler olduğunu söylesem şaşırır mıydınız?

 

Gerçek şu ki, bir futbol maçında, maçın sadece 2 dakikasını topa harcarsınız bu da eğer şanslıysanız. Elbette bu 2 dakikayı topla en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekirken, iyi performans göstermezseniz harika bir performansı ortalama bir performansa dönüştürebilirsiniz.

 

Bu yüzden görme gücü ve karar verme yeteneği bir futbolcunun sahip olması gereken en önemli özelliklerden ikisidir. Bu beceriler, oyunun çoğunluğu için kullanacağınız iki beceridir. Rakip takımdan bir koşucuyu tespit etmek için görüş gücünüzü kullanmak veya pres yapıp yapmamaya karar vermek… Bu iki beceri topsuz zamanınızın temellerini oluşturur.

 

 

Görüş gücü ve Karar Verme Doğal Yetenekler Değildir

 

Genç bir futbolcu olarak ilerlemeye devam ettikçe, genellikle etrafınızdaki diğer oyuncuların çoğunun teknik olarak son derece yetenekli olduğunu göreceksiniz. Modern antrenörlük ve kolayca erişilebilen tonlarca eğitim bilgisi ile bu hiç de şaşırtıcı değil. Ancak iyiyi mükemmelden ayıran şey, eğitilmesi zor olan becerilerdir.

 

Görüş gücü ve karar verme gibi becerilere antrenörlük yapmak inanılmaz derecede zordur ve tek başına antrenman yaparken öğrenmek daha da zordur. Bu nedenle, birçok insan bunların doğal veya kalıtsal yetenekler olduğuna inanır. - Gerçek şu ki değiller. Bu beceriler kesinlikle zamanla öğrenilebilir ve geliştirilebilir.

 

 

Görüş gücünüzü ve Karar Vermenizi Geliştirmenin Sırrı: Tarama

 

Peki bu beceriler doğal değilse, ancak her ikisini de öğrenmesi inanılmaz derecede zorsa, bir oyuncu bunları nasıl geliştirebilir? Cevap, onları birbirine bağlayan bir beceri: tarama.

 

 

Tarama nedir?

 

Tarama, bir oyuncunun geçici olarak fazladan bilgi almak için dikkatini toptan uzaklaştırmasıdır. Bu, rakip oyuncunun pozisyonunu kontrol etmek, savunma hattında bir boşluk aramak veya bir sonraki pası oynayacak bir takım arkadaşı aramak olabilir.

 

 

Sensiball VR Tarama Yeteneğini Nasıl Geliştirebilir?

 

Yukarıda da anlattığımız gibi tarama yeteneği tek başına geliştirilmesi zor bir yetenektir ve sahada öğrenmeniz gerekir. Fakat sahada bu yeteneği geliştirmek için aylarınızı hatta yıllarınızı harcamalısınız. Sensiball VR tarafından geliştirilen senaryolarla reaksiyon yeteneğinizi ve aynı zamanda tarama yeteneğinizi gerçek hayata kıyasla çok daha hızlı geliştirebileceksiniz!

 

 

Aşağıda Messi’nin bu konuda nasıl hareket ettiğini ve tarama yaptığını örnek üzerinden görebilirsiniz.